Nieuw boek Yoke Boon verschijnt binnenkort

 

 

 

 


 

Van de hand van Yoke Boon, Vlaams ME/CVS- en fibromyalgiepatiŽnte,

verscheen in 2004 het boek Strandstoel in mijn keuken (informatie: klik hier).

 

 

 

 

Binnenkort verschijnt een nieuw boek van Yoke onder de titel

Onbewoonbaar verklaard: CVS & fibromyalgie ongecensureerd.

 

 


 

 

Onbewoonbaar verklaard.

CVS en fibromyalgie: ongecensureerd

 

 

In haar eerste boek - De strandstoel in mijn keuken - legde Yoke Boon bewust nog schroom aan de dag: een terughoudendheid vooral ten opzichte van de zorgverstrekkers. Laten we maar zeggen dat er een bewuste vorm van zelfcensuur werd beoefend om artsen en therapeuten uit de wind te zetten, ook al was Yoke het niet altijd eens met hun manier van werken of omgaan met patiŽnten.

 

En er was meer... Het boek moest een hoopgevende boodschap bevatten. Anno 2004 leek nog veel mogelijk. Op alle gebied.

 

Vandaag, vier jaar later, is de toon anders. Scherper. Soms cynisch. Yoke voelde geen fysieke verbetering. Integendeel.

 

In dit tweede boek - Onbewoonbaar verklaard - houdt ze er rekening mee dat het misschien, wellicht, haar laatste boek zal zijn. Voor zelfcensuur is er geen plaats meer. Als Yoke zin heeft om iets over de zorgverstrekking te vertellen dat kwetsend kan zijn, dan doet ze het. Waarom ook niet?

 

Op die manier sloopt ze her en der wat heilige huisjes. En dat klinkt niet altijd even fraai, want woede klinkt door. Maar woede is een eerlijk gevoel. Eerlijker dan diplomatische terughoudendheid.

 

In Onbewoonbaar verklaard verzamelde Yoke Boon de notities die ze gedurende het jaar 2007 belangrijk vond.

 

De lezer volgt haar van dag tot dag gedurende haar strijd - niet tegen de ziekte - maar om te overleven. Daarbij wordt geen enkel taboe als hindernis opgeworpen.

 

Yoke Boon schrijft in dit dagboek alles van zich af: euthanasie, zelfdoding, de (lichamelijke) relatie tussen partners, het gebruik van cannabis, verwerping van goedbedoelde uitspraken en meningen van anderen, behandelingsmethoden, de kwaliteit van het sociale vangnet voor mindervaliden... alles wordt aan de kaak gesteld.

 

Geen censuur, geen franje, enkel de harde waarheid.

 

 

bron:

http://www.yokeboon.be/pagina5.html

 


 

Onbewoonbaar verklaard wordt op dit ogenblik (februari 2008) geredigeerd en gelayout door uitgeverij Aqua Fortis (voor de website van Aqua Fortis: klik hier).

 

Het boek verschijnt dit jaar in de lente en zal verspreid worden door WWAOW, de WorldWide Association of Writers (klik hier voor de website). Derhalve zal het boek niet in de boekhandel verkrijgbaar zijn, maar uitsluitend worden aangeboden op de website van WWAOW, zodat het een internationale verspreiding zal kennen.

 

U kan het boek op dit ogenblik nog niet bestellen, maar u kunt wel al een mailtje zenden naar uitgeverij Aqua Fortis (klik hier), zodat u automatisch op de hoogte gesteld wordt wanneer het boek verschijnt.

 

 

bron:

http://www.yokeboon.be/pagina6.html