Follow FrankTwisk on Twitter  
   

 

 

 

 

Gezonde zieken en

zieke gezonden

(column Schretlen, MEDNet)

 

 

 

 


 

 

 

Gelukkig zijn er artsen die *zelf)kritisch blijven en hun gezonde verstand laten zegevieren.

 

Ignace Schretlen (ex-huisarts) vergelijkt de situatie van mensen met ME, CVS etc. met klanten die van de monteur te horen krijgen dat hun auto's onverklaarbare mankementen hebben...

 

 


 

 

 

Gezonde zieken en zieke gezonden

 

Geplaatst op 8 mei 2013 door: Ignace Schretlen

 

 

Stel dat de monteurs van het autobedrijf, waar ik al jaren kom, voor bijna de helft van alle gemelde mankementen geen goede verklaring vinden. Lees nu even niet verder maar ga eerst na welke gedachten er nu bij u opkomen. De directeur van het autobedrijf schakelt een adviesbureau in. Dat komt na veel wikken en wegen met een richtlijn, die monteurs leert omgaan met onverklaarbare mankementen.

 

Driemaal 'hiep hiep hoera' voor de nieuwe huisartsenrichtlijn van het NHG over somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten! Natuurlijk zijn dokters geen monteurs en patiŽnten geen wagens, maar wie de ontwikkelingen binnen de huisartsgeneeskunde volgt en niet aan geheugenverlies lijdt, weet dat dit de zoveelste poging is om deze alom bekende problematiek aan te pakken. De geschiedenis lijkt zich steeds sneller te herhalen.

 

....

 

 

http://www.mednet.nl/blogs/id367-gezonde-zieken-en-zieke-gezonden.html

 

 


 

Met dank aan Rob.