Follow FrankTwisk on Twitter  
   

 

 

 

 

Persbericht Celesta van Dam:

artsen helpen ME/CVS-patiŽnt

alleen als hij grof betaalt.

 

 

 

 


 

In een persbericht, dat naar aanleiding van het verschijnen van haar ebook verscheen,

haalt Celesta van Dam, al 19 jaar ziek, hard uit naar de medische beroepsgroep.

 


 

Artsen helpen ME/CVS-patiŽnt alleen als hij grof betaalt

Onzichtbaar leven: ontgoochelend en controversieel

 

PERSBERICHT

 

mei 2012

 

 

 

 

'Onzichtbaar leven' is de titel van het gratis ebook, geschreven door Celesta van Dam (46). Een spraakmakend, ontgoochelend en controversieel boek over 19 jaar leven met chronische vermoeidheid zonder dat de omgeving het doorheeft.

 

Het boek gaat over frustraties, moed en doorzettingsvermogen, over wanhoop, machteloos-heid, verdriet, ongeloof en je in de steek gelaten voelen door medici, maatschappij en overheid. Maar het boek gaat ook over hoop, verbondenheid en gezelligheid, wijsheid, lol, creativiteit en samenwerking.

 

Arrogantie artsen

 

'Onzichtbaar leven' gaat onder andere over 19 slepende jaren van medische falen en over de arrogantie van artsen. Zij pretenderen alles te weten en dat laten zij op een arrogante en onacceptabele manier weten ook. Schermend met een universitaire studie lachen zij maar al te vaak de 'eenvoudige' burger uit en spelen zij met hun machtspositie als dokter.

 

In de loop der jaren is de moderne medicus zichzelf danig gaan overschatten, waarvan met name CVS/ME patiŽnten de dupe van worden. Ondanks dat er inmiddels meer mensen lijden aan ME/CVS dan aan MS, aids en longkanker, is er nog steeds geen officiŽle diagnose of erkenning en zijn er dus ook geen behandelingen voor deze nieuwe volksziekte van de 21ste eeuw.

 

Pikant detail specialisten

 

Een verbazingwekkend antwoord werd er bij een gesprek met een bekende zorgverzekeraar gegeven op de vraag waarom de specialisten zo weinig diep≠gaand onderzoek doen als het klachten en symptomen betreft waar niet direct een passend antwoord op gevonden kon worden door de arts.

 

De gegeven verklaring is het volgende: 'Weet u dat veel specialisten die in het ziekenhuis werken ook nog parttime bij particuliere/completaire klinieken werken?' En dan kan ik u verzekeren, dat waar ze in het ziekenhuis stoppen met zoeken, omdat het te duur wordt, ze wel verder gaan in de onderzoeken bij een privť-kliniek of completaire praktijk, want daar betaalt de patiŽnt altijd. Dan doen ze ineens wel hun best!'

 

Dat is dus een stelling van een zorgverzekeraar. Op zijn minst een kwalijke zaak richting de artsen in het ziekenhuis. Want blijkbaar wordt er meer om geld gegeven, dan dat er de wens leeft om iemand te helpen bij zijn zoektocht om beter te worden. Dit zijn schokkende feiten voor de 'chronische patiŽnten', die nog steeds moeten vechten voor onder andere een stuk erkenning en begrip.

 

Oplossingen ME/CVS patiŽnten

Verder geeft het boek ook opzienbarende oplossingen die bijdragen aan een fitter gestel voor de ME/CVS/fibromyalgiepatiŽnten. Oplossingen waar in de reguliere geneeskunde niet aan gedacht wordt.

 

Opzienbarende ontdekkingen

Deel 1 van het ebook is slechts een deel van het grote plaatje. Het complete verhaal gaat nog een stuk verder. Er is nog een opzienbarend gedeelte van het verhaal waar de rest van dit gezin een grote rol in speelt en wat nog meer verwarring, boosheid, conflicten, maar ook uitdagingen met zich meebrengt. Ook wordt er aandacht besteed aan schandalige en bovenal schokkende medische praktijken waar de goedgelovige burger niets van weet.

 

 

Deel 1 van het gratis ebook is nu te downloaden op http://www.onzichtbaarleven.nl.

 

Over Celesta

 

Celesta is sinds 1989 ondernemer en exclusief importeur van de italiaanse espressokoffie Manuel CaffŤ. Producer van Kinderjournaal.nl en moeder van het Nederlandse tekentalent Rajacenna.

 

EINDE PERSBERICHT

 

 


 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

 

Contactpersoon: Jaco van Dam

http://www.onzichtbaarleven.nl en http://www.celesta.nl

 

 


 

Met dank aan Celesta.