Follow FrankTwisk on Twitter  
   

 

 

 

 

Nijmegen komt met

nieuwe 70%-succestherapie:

mindfulness.

 

Als je chakra maar goed zit...

 

 

 

 


 

Mindful betekent: zorgzaam, aandachtig, alert.

Mindfulness is zeker niet van toepassing op onze "vermoeidheidsdeskundigen".

 

 


 

Doorbraak in behandeling vermoeidheidssyndroom

 

HOOP VOOR ME-PATIňNT

 

door Rosanneke Jongbloed

 

http://www.me-cvs-stichting.nl/nieuws/items/?newsId=853 

 

 


 

Ingezonden brief aan redaktie Telegraaf

 

 

Geachte redactie,

 

De "vermoeidheidsdeskundingen" uit Nijmegen, zoals de heer Bleijenberg, hebben net zo veel verstand van ME als de Kerstman van strandvakanties.

 

Als men de wetenschappelijke studies van deze "experts" zelf goed bestudeert, ziet men dat hun 70%-succesclaim uitsluitend tot stand komt via creatief boekhouden en het selecteren van "chronisch vermoeide mensen". ME-patiŽnten zijn vaak veel te ziek om aan deze "psycho-bla-bla-wondertherapieŽn" deel te nemen.

 

Medische wetenschappers hebben, onder meer via genexpressie, aangetoond dat de pijn, cognitieve klachten, inspanningsintolerantie, circulatieproblemen, uitputting (heeft niets met "vermoeidheid" te maken) het gevolg zijn van inflammatie (ontsteking), een slecht werkend en ontregeld afweersysteem, sterk verhoogde oxidatieve en nitrosatieve stress (die schade toebrengt aan energiecentrales, DNA, essentiele eiwitten/vetzuren etc.), gastro-intestinale problemen, ionkanaaal-dysfunctie beschadigde, dysfunctionele mitochondria etc.

 

Uit de klinische praktijk (Belgische CVS-referentiecentra) en grootschalige internationale patiŽntenenquÍtes blijkt dat deze "revalidatietherapieŽn" schadelijk zijn voor grote groepen patiŽnten, omdat ze de onderliggende FYSIEKE afwijkingen verder doen toenemen.

 

Het is een medisch en menselijk schandaal dat in een beschaafd land zoals Nederland

ernstig zieke mensen een medische diagnose en behandeling onthouden wordt op voorspraak van "vermoeidheidsdeskundigen", die duizenden biologische studies naast zich neer leggen, ontkennen of negeren en zelf creatief met de waarheid omgaan.

 

 

Hoogachtend,

 

 

Frank Twisk MBA BEd BEc

 

 

 


 

Eerdere berichtgeving in de media