Follow FrankTwisk on Twitter  
   

 

 

 

 

De macht van het "evidencebeest":

het angstaanjagende verhaal van Geraldine en haar zusjes.

 

 

 

 


 

In een interview met het Rotterdams Dagblad (AD) doet Geraldine (ME-de-patiŽnte) verslag

van de bloedstollende ervaringen met de GGD en de Raad van de Kinderbescherming,

die zichzelf, op basis van aantoonbaar onjuiste "(bio)psychosociale verklaringsmodellen,

vergaande macht toemeten en soms zelfs overgaan tot het uit de ouderlijke macht zetten

van ouders van patiŽnten of het gedwongen "behandelen" van mensen met ME/CVS, Lyme etc.

 

In 2007 maakte Rob Arnoldus in een artikel in Deviant melding van soortgelijke misstanden:

 

In augustus 2006 ontvangt de ME/CVS patiŽntenvereniging het relaas van een moeder. Dochter Malou werd in het Nijmeegse Radboud Ziekenhuis twee jaar behandeld met cognitieve gedragstherapie. Ze ging alleen maar achteruit [en, FT] laat zich niet meer behandelen. De kinderarts heeft ons aangemeld bij het Algemeen Meldpunt Kindermishandeling omdat zowel Malou als ik geweigerd hebben haar te laten opnemen.

 

 

Klik op onderstaande afbeelding voor de volledige tekst van het artikel:

 

 

 


 

 

Angst achtervolgt je.

 

Instanties ontwrichten Geraldines leven

 

13 februari 2013

 

MIJNSHEERENLAND -

 

Geraldine (19) zegt door een heftige ziekte, ME, al vijf jaar aan huis te zijn gekluisterd. In 2008 kregen haar twee zusjes dezelfde klachten. De GGD noemde deze 'psychische' ziekte kopieergedrag en meldde het drietal aan bij het Algemeen Meldpunt Kindermishandeling. Het was het begin van een nachtmerrie, waarover Geraldine pas nu durft te praten.

 

MlRJAM BOERTJE

 

Geraldine zegt te lijden aan ME (myalgische encefalomyelitis), dat ook bekend is als chronischevermoeidheidssyndroom. Het belangrijkste kenmerk: uitputting en pijn. School werd niks voor de tiener uit Mijnsheerenland, omdat ze al jaren thuisblijft. Toen haar twee jongere zusjes dezelfde symptomen kregen, rook de GGD onraad en sloeg alarm. Het gezin belandde in een crisis, toen ook de Raad van de Kinderbescherming aan de bel trok en de ouders werden beschuldigd van geestelijke mishandeling. Via de GGD en het Algemeen Meldpunt Kindermishandeling (AMK) belandde de zaak van de drie zusjes voor de rechter. De ouders werd de voogdij ontnomen. Pas een klein jaar geleden, in april 2012, kwam een einde aan de voor het gezin zenuwslopende periode. Maar hoewel ze werden vrijgesproken, zit de angst dat een instantie haar elk moment uit huis kan halen er bij Geraldine diep in.

 

....

 

Onder dreiging van de woorden 'er worden andere stappen ondernomen' zei ze ja om naar een psycholoog te gaan. "In het rapport stond dat ik er vrijwillig voor had gekozen. Mijn jongste zusje moest stoppen met de medische behandeling, omdat ze 'niet ziek was', waardoor ze achteruitging. Nu kan ze helemaal niet meer naar school.Ē

 

...

 

 

Lees het gehele verhaal op:

http://www.me-cvsvereniging.nl/sites/default/files/Kranten%20Artikel%20geraldine.pdf

 

 


 

Met dank aan Rob.