Follow FrankTwisk on Twitter  
   

 

 

 

 

Nieuw boek dr. Maes verschijnt binnenkort

 

 

 

 


 

Na verschillende hobbels (koudwatervrees bij Standaard, faillissement van Lampedere)

verschijnt binnenkort dan toch het nieuwe boek van dr. Maes, onder de titel Nooit meer moe.

 

Alhoewel de titel mij niet echt aanspreekt (uitgevers vinden ME/CVS kennelijk niet "sexy")

en ik niet zo gek ben op de pr-verhalen die uitgevers de wereld insturen,

lijkt de inhoud van het boek me zeer zeker de moeite waard.

 

Het boek kent twee invalshoeken: een (plausibele) verklaring voor de symptomen en de tegenwerking waarmee dr. Maes op zijn zoektocht naar die verklaring gekonfronteerd werd.

 

 


 

NOOIT MEER MOE.

CVS ONTMASKERD.

 

Dr. Michael Maes.

 

 

Prijs: Ä 19,95

304 pagina's

ISBN: 978 94 6168 001 3.

 

Voor boek- en bestelinformatie: klik hier.

 

 

Verschijnt op 23 februari 2011

 

 

HET CVS-MYSTERIE EINDELIJK OPGELOST

 

 

over het boek:

 

Michael Maes bewijst dat CVS niet 'tussen de oren zit' en biedt hierdoor een oplossing aan duizenden patiŽnten die van het kastje naar de muur worden gestuurd en beschouwd worden als 'geestelijk ziek'. Ondanks de internationale weerklank van zijn bevindingen, worden zijn methoden in BelgiŽ en Nederland verketterd.

 

Mensen die lijden aan het chronische vermoeidheidssyndroom (ME/CVS) worden anno 2011 nog al te vaak weggestuurd met de mededeling dat hun chronische vermoeidheid en hun pijnen 'tussen de oren zitten' en niet behandeld kunnen worden. Michael Maes was de eerste wetenschapper die aantoonde dat ME/CVS veroorzaakt wordt door ontstekingen die in de cel ontstaan door een slecht werkende darm. Hij stelt zijn diagnose op basis van biologische testen, terwijl andere artsen, alsook de CVS-referentiecentra, deze invaliderende ziekte nog steeds als psychologisch bestempelen. Daarmee heeft hij zich onvoorwaardelijk aan de zijde van de patiŽnt opgesteld.

 

In dit boek legt hij op een eenvoudige manier uit hoe ME/CVS ontstaat, wat de oorzaken zijn en hoe patiŽnten succesvol behandeld kunnen worden. Hij zet ook uiteen dat de opvatting van de overheid inzake CVS en de behandeling in de CVS-referentiecentra zeer ernstige gevolgen voor de patiŽnten hebben. Ze worden niet adequaat behandeld en hun problemen worden almaar erger. In 'Nooit meer moe' geeft Michael Maes niet alleen een geheel nieuwe kijk op ME/CVS, maar vertelt hij ook zijn verhaal als internationaal onderzoeker. Het is een verhaal van tegen de stroom in roeien en tegenkantingen van de overheid en andere artsen en psychiaters die de ziekte beschouwen als een onvermijdelijke, niet te behandelen en onaantrekkelijke last.

 

over de auteur:

 

De Belgische neuropsychiater, Prof. Dr. Michael Maes onderzoekt al 25 jaar de oorzaken van depressie, fibromyalgie, stress en ME/ CVS. Hij publiceerde meer dan 500 artikelen in wetenschappelijke tijdschriften en is de meest gerefereerde neuropsychiater van Europa. Hij is een buitenbeentje in de medische wereld omdat hij als onafhankelijk wetenschappelijk denker de gangbare theorieŽn steeds in vraag heeft gesteld en daardoor in staat was de ware oorzaken van eerdergenoemde ziekten aan te tonen. In 2001 richtte hij zijn eigen MAES Clinics op, waar hij voornamelijk werkt met anti-oxidanten en immunologische therapieŽn of medicijnen om de biologische stoornissen waar deze patiŽnten aan lijden te herstellen. In 2005 publiceerde hij het succesboek 'Van Freud tot Omega-3', dat heel wat stof deed opwaaien in medisch-wetenschappelijke kringen.

 

www.michaelmaes.com

 

 

 

 

 

Voor info, klik op onderstaande afbeelding: